Patkánycsapda a Vinex kínálatában
Hírek

Hogyan védekezhetünk a kártevők ellen? Patkánycsapda vagy rágcsálóriasztó a megoldás?

A patkánycsapda és a rágcsálóriasztó eszközök keresettsége megugrik az őszi időszakban. Ez nem véletlen. Ahogy hűvösebbre fordulnak a nappalok és az éjszakák, a rágcsálók is melegebb, biztonságosabb helyre vágynak. Elsősorban olyan helyeken keresnek menedéket, ahol a nemcsak a zord időjárás elől rejtőzhetnek el, hanem élelmet is találnak maguknak. Az őszi időszakban ezért gyakran megjelennek a ház és az ember közelében.

Mivel a rágcsálók ritkán mutatják meg magukat, gyakran csak a nyomok árulják el jelenlétüket, s ilyenkor egyes fajtáknál már azzal kell számolnunk, hogy akár nagyobb számban is bekvártélyozták magukat hozzánk.

 

Gyakori rágcsálók a ház körül

A kártétel formájából következtethetünk arra, hogy milyen rágcsálókkal állunk szemben. Leggyakrabban az egerek és a patkányok okoznak gondot, ráadásul ők egyrészt családban élnek, másrészt igen gyors szaporodóképességük miatt ezt a családot gyorsan növelik népes famíliává. Rajtuk kívül még a nyest, a vakond, a mezei pocok garázdálkodásával is meggyűlhet a bajunk.

Nem kell ahhoz feltétlenül kosznak vagy elhanyagoltságnak lennie, hogy nálunk is megjelenjenek, így gyakorlatilag szó szerint bárhová, bárkihez befészkelhetik magukat. A problémát nemcsak az okozza, hogy ellopják, tönkreteszik az ételeinket, ürülékükkel szennyezik otthonunkat, hiszen például a patkány esetében még azzal a problémával is szembesülünk, hogy komoly betegségeket terjeszthetnek, így fokozott problémát jelent a jelenlétük.

 

Hogyan szabadulhatunk meg tőlük? Patkánycsapda vagy rágcsálóriasztó a megoldás?

Az egyik legfontosabb, hogy a lomoktól igyekezzünk mindig minél gyorsabban megszabadulni, hiszen a felhalmozott tárgyak kiváló búvóhelyként szolgálhatnak a rágcsálók számára. A szemetesek legyenek rendszeresen ürítve és a fedelük két ürítés között is legyen alaposan lezárva, hogy a szagok a legkevésbé csábítsák a kellemetlen betolakodókat, s lehetőség szerint ne férjenek hozzá az ételmaradékokhoz.

Ne feledjük, hogy minden számukra elfogyasztható étel csábító fogásként vonzza a rágcsálókat, akár a mágnes a vasat, ezért gondoljuk végig, hogyan tárolhatjuk az élelmiszert biztonságosan elzárva tőlük. Gondolkodjunk az állatok fejével, s lehet, hogy hamar rádöbbenünk, hogy egy számukra is elérhető, madáreleséggel teli madáretető is luxus, 5csillagos étteremként fogja csábítani őket!

Ez nem történhet meg, ha a Vinex patkánycsapdáit használod! Vinex patkánycsapdákkal ez nem történhet meg!

Ha biztosra szeretnénk menni, akkor értsük szó szerint a mondást, hogy a legjobb védekezés a támadás és már előre gondoskodjunk kültéren a hatékony patkánycsapdák kihelyezéséről, beltéren pedig a kiváló minőségű ultrahangos rágcsálóriasztóval fokozhatjuk tovább otthonunk védelmét.

Sokkal könnyebb megelőzni a bajt, mint megbirkózni egy komoly rágcsálókolónia kiírtásával. Ne bízzuk otthonunkat a védelemre, inkább legyünk előrelátóak és lépjünk már ma!

Vinex Patkánycsapda Patkánycsapda a Vinex kínálatában Vinex rágcsálóriasztó a megelőzés érdekében

Ne maradj le további híreinkről, bejegyzéseinkről, inkább kövess minket a Facebook oldalunkon!

Kapcsolódó hírek