Hírek

Villanypásztor vaddisznók távoltartásához és sertések benntartásához

A vaddisznók okozta károkozás elleni küzdelem az egyik legnehezebb, de más vadak ellen is érdemes átgondolni, milyen, mekkora, s milyen tulajdonságokkal bíró kerítésben érdemes gondolkodnunk.

A vaddisznó kártétele ellen például legalább 100 centiméter magas, 4,6-6 milliméter vastag elemi drótszálas kerítés javasolt. Ez a normál soros villanypásztoros védelem.

Mielőtt belevágunk az építkezésbe, mindenképpen kérjünk szaktanácsot vagy forduljunk kivitelezőhöz, nálunk mindenre talál megoldást, csak kattintson elérhetőségek menüpontunkra és hívjon.

A mi megoldásunk vaddisznó károkozása ellen: a kombinált villanypásztoros kerítés, mely alul vadhálóval készül, amibe szintén feszültséget vezetünk, így biztosítva a vaddisznók távol tartását. A vadháló felett – kívánság szerinti számban – 2,5 mm-es nagyszilárdságú acélhuzallal és villanypásztor szalaggal védekezünk, melyeket szintén feszültség alá helyezünk. 

Az általunk tervezett és kivitelezett kombinációs kerítésrendszer teljes biztonsággal védekezik a vaddisznók károkozása ellen, valamint vadaskertek és vadasparkok is szívesen alkalmazzák.

Sertések tartásához is hasznos megoldás lehet a villanypásztor, az általános ajánlás szerint a szükséges távolságok és magasságok a következők: a talajtól számított első huzalt 20 cm magasságban, a következőt – a talajtól számított – 35 cm-es magasságban, a harmadikat 50 cm-re célszerű elhelyezni.

Villanypásztoros védelem sertésekhez

 

A VINEX BT által javasolt kerítésrendszer ennél megbízhatóbb, s figyelembe veszi azt a tapasztalatot, hogy a sertések rátúrhatják az alsó vezetékre a földet, is így egycsapásra hatástalanítják is az egész rendszert. Ezért mi olyan vadhálós megoldást javaslunk, melyben a vadháló leér egészen a talajig, sőt, lehetőség szerint be van ásva a földbe, így nem tudják a sertések kitúrni; s ehhez a vadhálóhoz javasoljuk kiegészítő védelemként a villanypásztort. Ez a megoldás valóban megbízható és szabadtartású sertéseknél, sertés legelők körbekerítésekor is nagyszerűen beválik.

Kapcsolódó hírek