Vinex villanypásztor kerítés
Egyéb

Mi mindenre van szükség a villanypásztor rendszer telepítéséhez?

A villanypásztor rendszer típusai az alkalmazás módjától függően eltérnek egymástól. Ezenfelül egy konkrét bevásárlólista összeállítása amiatt is akadályba ütközne, hogy nem ismerjük a konkrét kerítés telepítésének körülményeit, valamint a korrekt válaszhoz szükséges paramétereket sem, mint amilyen például a méret, a körülhatárolni kívánt terület nagysága, illetve a funkciónak megfelelő magasság és kialakítás.

Akadnak azonban olyan elengedhetetlenül szükséges, állandó elemek is a komplett szisztémában, amelyeket egészen biztos, hogy be kell szereznünk, amennyiben működőképes rendszert szeretnénk kialakítani.

Vinex villanypásztor kerítés

A villanypásztor készülék

Az elektromos kerítés legfontosabb eleme maga a villanypásztor készülék, aminek teljesítménye meghatározza a telepítésre kerülő rendszer működését, kapacitását is. Értelemszerűen foglalkozni kell azzal a kérdéssel, hogy milyen állatok tartásához szeretnénk megvalósítani a kerítésünket, illetve milyen vadállomány távoltartása a célunk vele. Emellett lényegi szempont az is, hogy mekkora területet akarunk körbekeríteni.

Az elektronikát a készülékhez válogassuk össze!

A megfelelő villanypásztor készülék kiválasztása után lehet összeállítani, a hozzá paraméterekben illeszkedő egységekkel, a komplett villanypásztor elektronikát.

Amennyiben a villanypásztor rendszer telepítésének helyszínén van hálózati áramforrás, úgy egy megfelelő erősségű hálózati villanypásztor készülékkel a kerítés- vagy karámrendszer egyszerűen ellátható.

A leggyakoribb azonban, hogy hálózati csatlakozás nélküli területen (erdő, mező, gyümölcsös, kiskert…) kell kiépíteni a megfelelő védelmet. Egy napelemes elektronikának tartalmaznia kell a megfelelő villanypásztor készüléket, a hozzá optimálisan illeszkedő napelemet, akkumulátort és töltésszabályzót.

Természetesen kiegészíthető a villanypásztor elektronika további nem szükségszerű, azonban nagyon praktikus tartozékkal, mint zárható szerelvényszekrény, napelem tartószerkezet, kapcsoló… stb.

Tartóelemek, szigetelők, vezetékek is szükségesek

A villanypásztor szalagok és vezetékek szempontjából is többféle opció áll rendelkezésünkre, itt a színek és a vastagság is fontos kérdésnek bizonyulhat.

A villanypásztor kerítés megfelelő működésének elérése érdekében, legalább ennyire fontos a tartóelemek, oszlopok, karók kiválasztása. Leginkább a fa tartóoszlopok használata az elterjedt. A legtartósabb a kérgezett akác, amely minőségben igazán magas színvonalat képvisel. De természetesen alkalmazható műanyag vagy fém tartóoszlop is.

A tartóoszlopok fajtája határozza meg a szigetelők milyenségét. Más szigetelőt kell használni fa és megint mást pl. fém tartóoszlop esetén. Fontos, hogy a villanypásztor szigetelők nagytisztaságú műanyagból készüljenek, hiszen ez meghatározó a villanypásztor rendszer megfelelő feszültségének elérésében.

Hogy milyen tényezőket érdemes mérlegelni, illetve hogy milyen további megfontolandók merülhetnek fel, azt megkérdezheti elérhetőségeink egyikén. Nálunk ugyanis ingyenes szaktanácsadás jár a vásárlás mellé.

Kapcsolódó hírek