vinex baromfi állattartás
Egyéb

Modern baromfitartás

vinex baromfi állattartás

Egy gyerekkori kedves emlékemet szeretném felidézni, megosztani Veletek.

Minden év februárjában új lakók érkeztek hozzánk. Voltak vagy százan… kicsi sárga pelyhes kis csiripelő jószágok. Ők voltak a naposcsibék. Mi, gyerekek nagy örömmel vártuk érkezésüket, sárga kis pelyheik, imádnivaló esetlenségük csordultig töltötte szívünket szeretettel. De nemcsak a gyerekek gondoskodtak róluk.

Valódi V.I.P. vendégnek kijáró ellátásban részesültek, állandó lakhelyük a konyha volt: a sparhelt mellett egy stokedlin ( konyhai ülőke ) egy fa ládában.

Aztán, ahogy cseperedtek, egyre hangosabbak – s valljuk be -, egyre szagosabbak is lettek, így költözniük kellett, s egy kinti helyiségben lett az új körletük. Itt is mindent biztosítottunk számukra, ételt, italt, meleget, na és a gondoskodás természetesen itt sem maradhatott el.

Akkoriban az itatók agyagból, az etető ládikók fából készültek. Tisztántartásuk nem volt egyszerű, főleg ha rendszeresen bele is piszkítottak ezekbe a edényekbe.

Ma már ezek az eszközök műanyagból, fémből készülnek, színesek, praktikusak, könnyen kezelhetőek.

A Vinex Villanypásztor Szaküzlet és Állattartók Boltjában elérhető minden olyan termék, amely megkönnyíti a baromfitartás műveletét, a

naposcsibe kortól egészen a felnőtt egyedig. Modern, praktikus etetők, itatók, csőrgyűrűk és infralámpák széles választékát kínáljuk.

Biztos vagyok abban, hogy már ti is várjátok a sok sárga apróság érkezését, s februárban nem csupán a telet fogjátok búcsúztatni, hanem a sok-sok törékeny új élet születésével már a tavaszt ünneplitek majd. A gyermekeitek, unokáitok szerencsések, hogy a mai rohanó és technikával zsúfolt világban lehetőségük van megállni egy pillanatra, s átélni ezt a csodát, a csibék születését, érkezését, növekedését, ahogy a csetlő-botló, hangosan csicsergő jószágokkal ismerkednek.

 

Kapcsolódó hírek