Villanypásztor kerítés építése

Hathatós megoldás a vadkárok megelőzésében a különböző típusú mechanikus kerítések építése is, azonban egyre elterjedtebb módszer a költséghatékony és rugalmas megoldást nyújtó villanypásztor által nyújtott védelem. Szarvas, őz, vaddisznó, muflon és egyéb vadak? Mindegyiktől megvédjük erdejét, erdőtelepítését és mezőgazdasági területeit, gyümölcsöseit egyaránt. Nem csupán mechanikus vagy villanypásztor kerítés, hanem kombinált és egyedi megoldások is elérhetőek nálunk.

vadkár megelőzés Vinex villanypásztor

A villanypásztor kerítés működése röviden

Az elektromos kerítés által nyújtott védelmet a villanypásztoroknál már ismert 6-9 KV, 120Khz, 0,033 mA, a megfelelő kapacitással rendelkező készülékek által biztosított elektromos sokkhatás adja, mely rugalmas, nagyszilárdságú mechanikai védelemmel párosul.

Az áramellátást hálózati feszültség esetén 220V, ennek hiányában nagy teljesítményű, napelemmel töltött akkumulátor biztosítja. A napelem méretezését mindig a fogyasztás, az alkalmazott villanypásztor, illetve az akkumulátor mérete határozza meg.

Cégünk csak a megfelelő méretű és teljesítményű, szabványos készüléket használ, ami a minőség garantálásához nélkülözhetetlen.

A kerítés felépítése

Töréspontokon, egyenes oldal esetén 200-250 m távolságra 9×9 cm vastagságú fűrészelt akácoszlopok, majd 8-10 m-re két darab távtartó impregnált akácléc és a fix karó következik. Erre a tartórendszerre van kifeszítve a nagyszilárdságú tűzi horganyzott acéldrót, amelynek feszítése speciális feszítőkerékkel történik. A vízszintes szálak korróziómentes, nagyszilárdságú acélvezetékből készülnek, távolságuk és mennyiségük mindig a védendő, illetve a veszélyt jelentő állatok méretétől függ, a standard méret 6 db vízszintes szál. Annak érdekében, hogy a kerítés jól észrevehető legyen, villanypásztor-szalaggal látjuk el, mely UV stabil és vezeti a feszültséget.

Ezzel a felépítéssel nagy üzembiztonságot, rugalmasságot, tartósságot érünk el. Erre bizonyítékul szolgál, hogy gyakran áttelepítésre, újra telepítésre is teljes mértékben alkalmas marad a meglévő rendszer.

Konkrét árajánlat kéréséhez és egyeztetéshez keressen meg minket telefonon vagy emailen:

Vinex
Szerelő Szolgáltató és Kereskedelmi Bt.

Vincze István
06 30 939-8797
vinczei@vinexbt.hu

Vincze Mária
06 30 823-2823
 maria.vincze@vinexbt.hu

Különböző munkáinkról készült képeink elérhetőek a Facebook-on!